Tak til vinterhage

En av de viktigste hensiktene med en vinterhage er å gi lys og stemning kombinert med innemiljø. Her spiller valg av tak inn.

I en vinterhage skal du få følelsen av å være ute, samtidig som du sitter innendørs. Et tak som lyset kan skinne gjennom er meget viktig for å oppnå denne opplevelsen. Isolertak er da et godt valg, gjerne OPAL-farget isolerplast. Slike takplater er svakt melkehvite, og gir et behagelig og dempet overlys i vinterhagen.

Tak til terrasse

Du kan gjerne benytte en av de tynnere variantene av isolerplast (polycarbonat) som tak over din terrasse. Da får du den unike kombinasjonen av beskyttelse mot regnvær, samtidig som terrassen ikke mister lyset. Mange har forsøkt dette med stort hell, og står igjen med en terrasse med kraftig økning i bruksverdi. I tillegg raser snøen lett av vinterstid, selv med forholdsvis små takvinkler.

Les mer om tak til vinterhage og tak til terrasse:
Tak til vinterhage

Isolertak er et gjennomskinnlige tak av polycarbonat (kanalplast) og kan leveres i forskjellige tykkelser. I Skandinavia benyttes slike tak til mer enn 90% av alle vinterhager som bygges. Dette kommer nok av at dette er et rimelig tak, men det skyldes også at isolertaket har de egenskapene en er ute etter i en vinterhage; god isolering, god bæreevne og god lysgjennomgang.

Montering av tak til vinterhage eller terrasse

Montering av isolertak er enkelt. Platene er lette å arbeide med. De legges i aluminiumprofiler som er plassert langs taksperrene. Platene er til og med lette å tilpasse med vanlig håndsag. Grønt Fokus kan tilby tak fra 10 til 50 mm tykkelse, men til vinterhager er det mest vanlig å bruke 32 eller 50 mm.

Hvor tykt bør ditt isolertak være?

Valg av tykkelse på ditt tak (polycarbonat / isolertak) avgjøres oftest av hvor mye det snør der du bor. Et tykkere isolertak gir bedre isolasjon og lunhetsfølelse. Isolertak til vinterhager leveres typisk i tykkelsene 32 mm og 50 mm.

Få pristilbud på hagestue / vinterhage

Vi har laget et enkelt program der du kan bygge din egen vinterhage på få klikk med skyvedører og skyvevinduer. Velg først størrelse og formål, deretter skyvepartier. Til slutt får du et pristilbud. Dette kan du så enkelt sende til din egen e-post adresse så du kan tenke over saken. Prøv hagestue- og vinterhage-guiden.

Du finner detaljert informasjon, priser, tips, ideer, bilder og eksempler på vinterhager i nettbutikken til Grønt Fokus AS: Priser, tips og råd om tak til vinterhage og terrasse

Lykke til med forarbeidet og planleggingen av din vinterhage!